naturfag.no blir utvikla av Nasjonalt senter for naturfag i opplæringa
Kontakt oss: post@naturfag.no Ansvarleg redaktør: Merethe Frøyland
Personvernerklæring
Tilgjengelegheitserklæring
Forsøk og praktisk arbeid
Stekehelle
Det er hyggelig og sosialt å lage mat på stekehelle når man er på tur. En stekehelle er enkel å bruke, praktisk når man skal lage mat til mange og er funksjonell i forhold til en mengde matretter.
En stekehelle brukes over et bål med god varme. I noen områder kan vi finne fine steinstekeheller som vi kan bygge opp og legge over bålet. For eksempel kan vi støtte stekehella på steinene som omkranser bålet slik at den dekker deler av bålet. For å holde det kontinuerlig varmt under hella, skraper vi gjentatte ganger glødende ved inn under hella. Det går også an å bruke stekeheller som vi får kjøpt, ferdig laget med bein som kan settes over bålet.
Til høyre på siden er flere tips til retter som kan lages ved hjelp av stekehelle.
Forfatter
Vibeke Svantesen