Hopp til hovedinnhold
Forsøk og praktisk arbeid

Eple modnar bananar

Er bananane grøne og ikkje heilt spiseklare? Har du anna frukt og bær heime som gjerne skulle vore litt meir modne? Her er eit lite forsøk som viser korleis du kan modne frukt raskare.

eple_banan

Har du lurt på korleis du kan modne grøne bananar fort? Her får du modningstips!

Legg ein grøn banan og eit eple i ein plastikkpose og knyt godt igjen. Du kan godt bruke pose med zip-lås.

Legg ein annan grøn banan i ein annan plastikkpose og knyt godt igjen. Plasser plastposane i romtemperatur og la det gå 2–5 dagar.

Studer posane etter 2–5 dagar. Samanlikn og beskriv dei to bananane. Kva for rolle kan eplet ha hatt?

Prøv å gå vidare med andre kombinasjonar av frukt og grønsaker. Avokado kan for eksempel bråmodnast ved å legge han med eit eple eller ei tomat i ein plastpose i romtemperatur.

Dersom du skal ha heil frukt til å halde lenge i eit fruktfat, kva for frukter vil du sette saman?

 

Materialer og utstyr

  • eitt eple
  • to grøne bananar
  • to gjennomsiktige plastposar, gjerne med zip-lås

 

Kan utføres i sammenheng med

Bakgrunnsstoff